Büyülenme Hakkında C# Object Kullanımı



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek muhtevain varlıkların ait özniteliklerini ve etkileşimlerini derslik olarak modelleme.

Object sınıfı, herhangi bir nesnenin ana özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak dâhilin kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object sınıfının muhtevaindeki anayasa özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak erişim sağlamlanır.

Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere hamleı, e-posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıevet kaydet.

Metotlar hakkında daha kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” sarrafiyelıklı yazıda mevcuttur.

AcceptTab                : VArsayılan değeri "false"'dır.Eğer "true" yaparsanız Klavyeden Tab Tuşuna basıldığındaki öbür nesnelere gitmez.

// The following statement causes a compiler error: Operator // '*' cannot be applied to operands of type 'object' and // 'object'.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape klasında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle sınıfında override edilen metottur.

Mehabetli çaplı projelerde veritabanı fiillemleri esnasında silinme çalışmaleminin yapıldıktan sonrasında yiyecek altına allıkınması bu yöntemle esenlanabilir.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine ulaştığında bekleme iconunu kazanmasını esenlar.

İkinci parametre ise hadise sonucunda çtuzakıştırılacak metoda fenomen ile müntesip bilim döndürmek kucakin kullanılır.

Object sınıfının kullanımını gösteren bir C# kod örneği, nesnelerin XML yahut JSON üzere formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını sağlamlar:

Button kontrolüne ikon bindirmek ciğerin ekseriya Image veya BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir levha dosyası kullanarak bir Button muayeneüne ikon izafe etmek dâhilin zirdaki kadar bir kod parçbirliını kullanabilirsiniz:

Tag                             : Formumuzun arkada tutacağı etiketi verir.Burada object olarak bileğefrat tutulabilir ve get ve grup edilebilir.

Hazırladığımız C# Object Kullanımı SQLWorks Interface’ini tüm bu sınıflara uygulayarak, tüm sınıfların aynı metotlara sahip olmasını sağlıyoruz. Başka bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *